+358 400 410533
+358 400 616997

Kokemuksia yrityskaupoista

Tuohi Advisors - artikkeli

Visio ja missio

/
Päivämäärä08 joulu 2015
/
Kirjoittaja

Menestyvä yritys tarvitsee selkeän vision ja mission, jotta se onnistuu rekrytoimaan parhaat, intohimoisimmat ja motivoituneimmat osaajat ja antamaan heille arvot, joilla heidän toimintansa ja päätöksentekonsa on yhtiön tavoitteiden suuntaista. Valitettavasti suurin osa yritysten vision ja mission statementeista on pliisua omaan napaan tuijottamista, joka herättää yhtä paljon intohimoa kuin jarrutusjäljet vessan porsliinissa. Niinpä lausumat jäävät sanahelinäksi, joita kukaan työntekijä ei muista lunttaamatta yhtiön webbisivuilta.

Vastoin sangen yleistä käsitystä hyvä visio ei kerro sitä, mikä yhtiö tulee olemaan tulevaisuudessa. Vai sytyttääkö tällainen lausuma tunteen paloa: ”Visiomme on olla Pohjoismaiden johtava pilvipalveluna asiakashallintaa toimittava ohjelmistoyhtiö”? Tuohan on yhtiön operatiivinen tavoite eikä tunteita puhutteleva visio. Optioilla ladattu yritysjohto voi pitää lausumaa erinomaisen motivoivana, mutta työntekijöitä se motivoi yhtä paljon kuin firman uusi kulunvalvontajärjestelmä. Vertailun vuoksi erään Biloxi AIDS Servicen visio: Our ultimate goal is a world without HIV/AIDS”. Siinäpä erinomaisen selkeä unelma, joka täsmäosuu sydänjuuriin ja jonka organisaation työntekijät varmasti tiedostavat ja muistavat!

Monesti näkee yritysten vision ja mission –lausumien menevän sekaisin. Jos visio kertoo MIKSI yritys on olemassa, niin mission pitää kertoa MITÄ yritys tekee tavoitellakseen unelmaansa – visiotaan. Siis visio kertoo miltä maailma näyttää, jos yritys saa missionsa täydellisesti suoritettua. Miltä maailma näyttää, ei miltä yrityksesi näyttää. Siinä on valtava ero kun tavoitteena on kosketella työntekijöiden emotionaalista sitoutumista.

Mission pitää olla selkeästi määritelty ja vastata kysymyksiin mitä yritys tekee, kenelle se tekee ja kuinka se tekee. Ei siis näin: ”Manifest excellence beyond a paradigm of betterment with magnitude for implementation of probity and cohesion with coalescence and diversity of purpose steadfast, bounded only by our prescience and predestination as we gloriously emanate eminence for the divine unified triumph toward quintessential destiny”. (lainaus Randy Glasbergen pilakuvasta). Tuo samainen Biloxi on sen sijaan määritellyt myös missionsa kiitettävällä tavalla: ”Help people both infected and affected by HIV/AIDS to secure adequate nutritional and health support to enhance their lives”. Se vastaa ytimekkäästi kysymyksiin mitä, kenelle ja kuinka.

Hyvä yritysjohto on velkaa nykyisille ja tuleville työntekijöilleen sen, että kertoo selkeästi yrityksen vision ja mission tavalla, jonka työntekijä ymmärtää ja muistaa. Erityisesti vision tulee olla merkityksellinen ja rehellisen positiivisella tunteella ei ainoastaan hyväksyttävissä vaan inspiraation alkulähde. Virheellisenä visiona haaveiltu yrityksen hyvä asema markkinoilla toki luo turvaa työntekijälle, mutta nykyajan huippuosaajat viittaavat moiselle turvalle kintaalla. Työn sisältö, merkittävyys ja ymmärrettävät tavat vaikuttaa omiin työtehtäviinsä ovat työpaikan parhaat motivaattorit ja sitouttajat. Juuri näihin motivaatiotekijöihin voidaan vaikuttaa puhuttelevalla visiolla ja missiolla.

Mikä on teidän firmanne visio ja missio?