+358 400 410533
+358 400 616997

Kulttuurin merkitys kansainvälisissä yrityskaupoissa

Tuohi Advisors blogi

Lähdekoodin escrow

/
Päivämäärä23 elo 2016
/
Kirjoittaja

Kun pieni softapaja toimittaa eli lisensoi suuryritykselle ohjelmiston liiketoiminnan kannalta kriittisen tärkeään rooliin, voi ostaja haluta suojaa sitä tilannetta varten että myyjä häviää kartalta. Ammattimaiset ostajat tuuppaavat yrittäjäpolon nokan eteen sopimusnivaskan, jossa yhtenä kohtana, tai tyypillisemmin erillisenä sopimusliitteenä, on escrow, eli toimitetun ohjelmiston lähdekoodin tallettaminen kassakaappiin sitä varten, että myyjä ei enää ole vastaamassa tekemisistään. Tämä kassakaappi voi sopimuksesta riippuen sijaita asiaan erikoistuneen escrow-agentin tiloissa, asiakkaan lakiosastolla tai jossain muussa turvapaikassa. Johtavana ajatuksena talletukselle on se, että myyjän hävitessä kuvioista voi asiakas hakea lähdekoodin kassakaapista ja näin yrittää itse selvitä ohjelmiston ylläpito- ja muutostarpeista.

Yrityksen kasvattaminen rajojen yli ei tarvitse olla uhkapeliä omistajien rahoilla.

Ihmisten, noiden yritysten pikku samuraiden, johtamisen rooli korostuu kansainvälisissä (cross-border) yrityskaupoissa. Kaksi merkittävää tekijää nousee esille: organisaatioiden kulttuurierot ja henkilöstön integraatio. Käsittelen tässä tuota ensin mainittua.

Yrityskulttuuria on kahta lajia: kansallista ja yritykseen liittyvää.
Kansallinen kulttuuri tai kahden eri maan kulttuurin yhteentörmäys on usein väistämätöntä. Ainakin jos siihen ei varauduta. Eri kulttuureissa valtaa käsitellään usein eri tavalla – valta voi olla jakautunut epätasaisesti tai –reilusti. Epävarmuuden sietäminen, tavoitteiden aikajänne ja suvaitsevaisuus poikkeavat toisistaan taatusti vaikkapa Suomen ja USAn välillä.

Yrityskulttuureja on yhtä monta kuin on yrityksiäkin. Johtamistavat, läpinäkyvyys, byrokratia ja kannustaminen vaihtelevat maiden sisällä puhumattakaan vaihteluista eri maiden välillä. Yrityskaupassa pienetkin asiat kuten edut tai paremminkin niiden muutokset voivat johtaa tyytymättömyyteen.

Yrityksen kasvattaminen rajojen yli ei tarvitse olla uhkapeliä omistajien rahoilla. Ammattimaisesti hoidettu integraatioprosessi, ihmiset huomioon ottaen, minimoi haltuunoton riskejä.